SANITIZIRAN IN PREČIŠČEN ZRAK V PROSTORIH
SANITIZIRAN IN PREČIŠČEN ZRAK V PROSTORIH
Čistilec zraka TPA by Airdog X8

Edina naprava v tem cenovnem razredu, ki ujame delce od velikosti 14,6 nanometra dalje in pri tem uporabla TPA tehnologijo

08/04/2021

TPATM by Airdog je določil nov standard v svetu dezinficiranega zraka. TPATM je kratica za Two Pole Active, dvo-polno aktivno filtracijo in upravljanje zraka, ki se razlikuje od pasivne tehnologije, značilne za HEPA filtre (Airdogi ne uporabljajo HEPA filtra!)

Prednost TPATM by Airdog je v edinstvenem filtracijskem sistemu, ki se ga z ostalimi izdelki ne da primerjati. Večina ostalih izdelkov ima vgrajene klasične HEPA filtre, ki omogočajo zaustavitev delcev večjih od 300 nanometrov in so zato precej manj učinkoviti proti številnim mikroorganizmom, kot je npr. Koronavirus SARS – Cov2. Notranjosti filtrov HEPA tako predstavljajo idealno gojišče bakterij, ki se lahko razmnožujejo in jih zračni tok ponovno razprši po prostoru (možnost sekundarne okužbe).

TPATM by Airdog najprej uniči viruse in bakterije z mikro-električnimi razelektritvami od 20.000 do 40.000 voltov, nato pa jih ujame v zbiralniku skupaj z delci vsaj do velikosti neverjetnih 14,6 nanometrov (upoštevajoč mejo natančnosti merilnega instrumenta). Ujame in uniči veliko manjše delce, kot jih lahko filter HEPA le zajame.

Laboratorijski testi so pokazali, da TPATM v eni uri izloči do 99,99 % virusa gripe (H3N2), ki je po velikosti primerljiv koronavirusu (model X8).

Zgornja slika prikazuje, da so običajni čistilci zraka z vgrajenim HEPA filtrom sposobni filtrirati delce velikosti 300 nanometrov. V primerjavi s tem, naj povemo, da je Koronavirus velik 100 nanometrov. Še najpomembeje pa je, da so naprave Airdog sposobne prefiltrirati delce velikosti celo 14,6 nanometrov, Koronavirus torej za Airdog ni težava. Iz tega vidika trdimo, da so naprave Airdog v svojem cenovnem razredu edine, ki zajamejo delce tako manjnih velikosti. Čestitamo!