SANITIZIRAN IN PREČIŠČEN ZRAK V PROSTORIH
SANITIZIRAN IN PREČIŠČEN ZRAK V PROSTORIH
prezračevanje prostorov

Forbes ga je imenoval “Najboljši čistilec zraka brez filtrov” – čestitamo!

13/04/2021

Ste vedeli, da je zrak v zaprtih prostorih lahko bolj onesnažen kot zrak na prostem? In če danes več časa preživite doma, tako kot mnogi od nas, vas morda skrbi nevarnost onesnaževal, kot so prah, dim, prhljaj hišnih ljubljenčkov, organske spojine, alergeni in bakterije. Dobro prezračevanje lahko pomaga, toda najboljši čistilci zraka lahko močno spremenijo kakovost zraka v vašem domu.
Izziv je najti čistilec, ki deluje tako, da ustreza vašemu življenjskemu slogu, spada v vaš cenovni razred in ni videti kot zastarel radiator. V dvomih je najbolje, da se obrnete na preizkušene blagovne znamke in izdelke z odličnimi pregledi uporabnikov. Čistilce zraka smo ocenili po njihovi učinkovitosti (koliko mikrobov filtrirajo), zmogljivosti (v kolikšnem prostoru lahko ohranijo čist zrak), videzu (ali je estetski) in ceni. Na trgu najdemo od namiznih ventilatorjev do najsodobnejših naprav. Od več kot 1000 čistilcev zraka na celem svetu je bil Airdog X5 izbran za najboljši čistilec zraka brez filtrov.


Argumenti za Airdog X5:

Brez filtrov, ki bi jih lahko zamenjali, brez ponavljajočih se stroškov sčasoma

Argumenti proti Airdogu X5:

Očistiti zbiralne plošče, kar je lahko neprijetno


Največja pomanjkljivost večine čistilcev zraka je najverjetneje prav filter. Če nimate Airdoga, boste mogli vsakih nekaj mesecev zamenjati HEPA filter in ne samo, da je to lahko drago, ampak tudi okolju neprijazno. Če HEPA filtra ne spremenite takrat, ko je zamašen, je učinkovitost čistilca ogrožena – ali pa lahko v celoti preneha delovati. Airdog se HEPA filtrom popolnoma izogne z uporabo popolnoma drugačne tehnologije: ionske filtracije. Po predhodnem filtru, ki zajame velike delce, kot so cvetni prah in prhljaj hišnih ljubljenčkov, zrak teče mimo sevalca, ki ujame in uniči delce z ionskim poljem. Pri Airdogu je filter vedno učinkovit, vse pomanjkljivosti, ki jih ima HEPA filter, torej enostavno odpadejo. Airdogov filter se umije z vodo in milom.

Notranjost Airdoga je bolj podobna tiskalniku ali faksu kot običajnemu čistilcu zraka. Namesto filtrov ima enota kovinske plošče. Na teh se zbirajo onesnaženi delci, ki jih očistite tako, da jih enostavno izvlečete in umijete ročno ali v pomivalnem stroju.

Na žalost imajo ionski čistilci zraka tudi slabost. Ionsko polje ustvarja ozon, ki ima dokazano zdravstveno tveganje. Pri Airdogu so zato namestili v napravo tudi katalizator, čigar plast odpravlja emisije ozona na samo 0,01 delca na milijon, zato EPA meni, da je varen za domačo uporabo. Težava odpravljena!