SANITIZIRAN IN PREČIŠČEN ZRAK V PROSTORIH
SANITIZIRAN IN PREČIŠČEN ZRAK V PROSTORIH
Čistilec zraka TPA by Airdog X5

Prestižen naziv: “Najbolj inovativen čistilec zraka s pralnimi filtri” (Learn Metrics)

12/04/2021

Večina ljudi že vidi potrebo po dihanju čistejšega zraka. Čistilci zraka so najboljše domače naprave, ki jih moramo povečati s kakovostjo zraka v zaprtih prostorih (AQI) s 400+ na manj kot 50 (velja za “dobro” kakovost zraka):

Leta 2021 lahko na trgu najdemo več kot 1000 različnih modelov čistilcev zraka. Imajo različne zasnove, filtracijske sisteme, specifikacije (ocena CADR, največji pretok zraka), ravni hrupa, zapise itd.

AHAM (neodvisna organizacija, ki preizkuša čistilnike zraka) je proučila 529 čistilcev zraka, da bi našla najboljše med najboljšimi. Pri tem so si zastavili 4 kriterije:

1. Filtrirni sistem (srce vsakega čistilca zraka)
2. Učinkovitost posameznega čistilca zraka pri neodvisnih testiranjih je izražena kot ocena CADR (lestvica se giblje od 0 do 450). CADR pomeni stopnja prečiščenega zraka. Višje kot je testiranje CADR, boljše delo bo opravil čistilec zraka. Poenostavljeno povedano CADR pove, kako učinkovito lahko čistilec zraka zmanjša dimne, prašne delce, delce cvetnega prahu itd.
3. Ravni hrupa
Za čistilec zraka je pomembno, da je čim bolj tih. Na splošno naj bi imeli visoko ocenjeni čistilci zraka tiho delovanje (pod 60 dB).
4. Cena in zanesljivost

Prečiščevalci zraka lahko zlahka stanejo tudi do 1000 dolarjev. Lahko najdete celo nekaj čistilcev zraka pod 200 USD. A velja biti pozoren, saj je prav zmogljivost čistilca zraka najpogosteje povezana s ceno. Prečiščevalci zraka z višjo ceno imajo boljše filtre, višjo oceno CADR in so predvsem zanesljivejši. Cenejši imajo ponavadi nižjo oceno CADR, osnovni sistem filtracije in so nagnjeni k okvari. Na podlagi vseh teh specifikacij in upoštevanja zanesljivosti je tukaj seznam najboljših čistilcev zraka, ki so trenutno na trgu. Learn Metrics je Aidog X5 navedel kot:

Najbolj inovativen čistilec zraka s pralnimi filtri: Airdog X5 s tehnologijo ionskega vetra

Inovacij pri tehnologijah za čiščenje zraka ne manjka. Po mnenju MIT Technology Review je Airdog X5 ena izmed najboljših novosti v zadnjih letih (več o posebnostih tehnologije ‘Ionic Wind’ Airdog X5 lahko preberete tukaj).

Zakaj bi morali skrbeti za novosti?

Inženirji, ki so ustvarili Airdog X5, so našli način, kako se izogniti plačilu nadomestnih HEPA filtrov in dejansko prihraniti do 200 USD na leto. Uporabili so znano tehnologijo “ionskega vetra” in oblikovali tako imenovani filter ionskega polja (ključni sestavni del petstopenjskega sistema filtracije TPA).

Na kratko, ta sistem filtracije pri odstranjevanju prahu, cvetnega prahu in dima iz zraka v zaprtih prostorih naredi enako kot sistem filtracije na osnovi HEPA. Ena velika razlika pa je: Airdog X5 ima pralne filtre. Voda in milo. Zmožnost uporabe samo vode in mila za pranje filtrov za prečiščevanje zraka je revolucionarna. Čistilci zraka trajajo približno 5 let; v teh 5 letih lahko porabite več kot 1000 USD za zamenjavo filtra. Z Airdogom X5 boste za nadomestne filtre zapravili 0 USD. To je velika razlika.

S tako pomembnimi dolgoročnimi prihranki je Airdog X5 eden najcenejših čistilcev zraka. Začetni strošek je približno 600 USD, kar je malo za čistilec zraka 200 CADR s priporočeno površino 400 kvadratnih metrov.

Če pa prihranite prihranek nadomestnih filtrov, boste za čistilec zraka v njegovi življenjski dobi porabili precej manj. Skratka, Airdog X5 je najboljši čistilec zraka s pralnimi filtri in ena največjih novosti v industriji čistilcev zraka.

Prednosti:

  • Izdelali so ga fantje iz Silicijeve doline, da bi rešili težavo z nadomestnimi filtri
  • Ustvarili so čistilec zraka s pralnimi filtri, pri čemer učinkovito prihranite 200 USD vsako leto
  • Kljub novim inovativnim pralnim filtrom še vedno lahko opravljajo enako delo kot čistilci zraka na osnovi HEPA
  • Primernejši za manjše prostore do 400 kvadratnih metrov

Slabosti:

  • Višja začetna cena na enoto za manjši čistilec zraka
  • Raven hrupa višja od povprečne ravni zaradi tehnologije ionskega vetra