SANITIZIRAN IN PREČIŠČEN ZRAK V PROSTORIH
SANITIZIRAN IN PREČIŠČEN ZRAK V PROSTORIH

Učinkovito prezračevanje v šolah

17/10/2021

Učinkovito prezračevanje v šolah [smernice za zagotavljanje 99,9 % čistega zraka v šolah)

Ste vedeli, da je učinkovito prezračevanje v šolah ne le odlična preventiva pred širjenjem okužb z virusi in bakterijami, ampak tudi koristna naložba za izboljšanje koncentracije učencev pri pouku? Efektivnost učencev oz. njihova koncentracija se poviša za kar 5-7 %. Pristopiti velja pazljivo, saj vsako prezračevanje prostorov ni nujno tudi učinkovito. V nadaljevanju predstavljamo pomembne smernice za učinkovito prezračevanje v šolah.

Učinkovito prezračevanje prostorov v šolah je odlična preventiva pred okužbami z virusi
Povezava med učinkovitim prezračevanjem prostorov v šolah in koncentracijo učencev je očitna

NIJZ navodila za učinkovito prezračevanje v šolah v času širjenja okužbe z virusi

NIJZ je izdal navodila za učinkovito prezračevanje v šolah in izven zdravstvenih ustanov. Poleg splošnih smernic, ki jih vsi že dodobra poznamo in upoštevamo, je posebej zapisano tudi sledeče. Naprave za učinkovito prezračevanje v šolah morajo imeti dokaz, da so učinkovite proti trenutnemu virusu in varne za uporabnika prostorov. Z veseljem naznanjamo, da so bile naprave TPA by Airdog prve, ki so pridobile tovrsten certifikat (slika spodaj). Pri testiranju so rezultati pokazali izjemno učinkovitost naprave, namreč, v tridesetih sekundah je bilo uničenih 99,02 % virusa, zato lahko z veseljem povemo, da TPA by Airdog naprave odlično podpirajo učinkovito prezračevanje v šolah.

Učinkovito prezračevanje prostorov - navodila NIJz

Sofinanciranje zaščitne opreme v slovenskih šolah – pomoč pri nakupu naprav za prečiščenje zraka

V skrbi za učinkovito prezračevanje v šolah je konec avgusta priskočila na pomoč tudi država. Zagotovila je financiranje zaščitne opreme, ki mora biti skladno z NIJZ navodili za učinkovito prezračevanje v šolah. Naj dodamo še primerjavo filtrov, kot najvitalnejšega dela za učinkovito prezračevanje prostorov v šolah. Filtri TPA by Airdog so najmanj dvajsetkrat učinkovitejši pri filtriranju delcev iz zraka v primerjavi z minimalnimi zahtevami, ki so zapisane v NIJZ navodilih. Čestitamo!

tudi država pomaga financirati aparate za učinkovito prezračevanje prostorov v šolah

Pomembna korist prečiščenega zraka v šolah – 99,9 % zaščita pred širjenjem virusov

Učinkovito prečiščenje prostorov v šolah se zrcali v številu novih okužb in to me mislimo le na okužbe s trenutnim virusom, zaradi katerega je razglašena epidemija, ampak tudi na gripo, prehlade in ostale virusne infekcije. V kolikor so v šolo nameščene naprave, ki učinkovito prezračijo zrak v prostoru, kot so naprave TPA by Airdog, do novih okužb praktično skoraj ne pride, saj je zagotovljena 99,9 % prečiščenost zraka. Nemoten potek pouka je ključnega pomena za učinkovito pridobivanje znanja, torej lahko povzamemo, da je učinkovito prečiščenje prostorov v šolah ena od pomembnih preventiv.

Zaščitimo se pred virusi -  učinkovito prezračevanje prostorov v šolah

Zakaj učinkovito prezračevanje v šolah poveča koncentracijo učencev od 5 do 7 %

Na Harvardski univerzi so leta 2014 naredili raziskavo. Udeleženci raziskave so bili izpostavljeni na eni strani čistemu in na drugi strani nečistemu zraku. Ugotovili so, da so bile kognitivne uspešnosti tistih, ki so delali v čistem okolju v povprečju tudi do 2-krat višje v primerjavi s tistimi, ki so delali v nečistem okolju. Največji razponi so se pokazali na sledečih področjih: krizni odziv do 131 % višje ocene ), poraba informacij (do 299 % višje ocene) in strategija (do 288 % višje ocene). Obstaja torej neposredna povezava za učinkovitost pri učenju, v kolikor je zagotovljeno učinkovito prezračevanje prostorov v šolah.

Dvig efektivnosti kot posledica za učinkovito prezračevanje prostorov v šolah
education, pandemic and health concept – group of students wearing face protective medical mask for protection from virus disease raising hands at school

Kako smo lahko 100 % prepričani, da so prostori v šolah učinkovito prezračeni

Le z izbiro kvalitetnega čistilca zraka lahko 100 % zagotovimo čist zrak v prostorih. Aparati morajo imeti opravljena testiranja na bakterije, viruse, formaldehide. Gre za pridobljene certifikate s strani strokovnih institucij, ki naprave stestirajo in zapišejo pridobljene rezultate. TPA by Airdog aparati imajo opravljena vsa pomembna testiranja in zagotavljajo učinkovito prezračevanje v šolah in ostalih prostorih.

Učinkovito prezračevanje prostorov v šolah mora biti zagotovljeno s certifikati naprav

Argumenti za nakup naših naprav za prezračevanje v šolah

Številni certifikati dokazujejo, da gre pri TPA by Airdog za vrhunske čistilce zraka, ki zagotavljajo 99,9 % učinkovitost prezračevanja prostorov v šolah in v drugih prostorih. Ko k temu dodamo še zahteve NIJZ, se plusi ne le seštevajo, ampak tudi množijo. Garancija, zagotovljen servis, enkraten nakup brez kasnejših nakupov katerekoli dodatne opreme ali filtrov, tiho delovanje, inovativna tehnika in številne potrditve ljudi so prednosti in zagotovilo za dober nakup.

Dodatne informacije:

NIJZ navodila za prezračevanje prostorov

Harvardska študija

Če vas zanima prezračevanje prostorov na ostalih mestih (npr. javnih zavodih, bolnišnicah, itd,…), kliknite na povezavo.

Učinkovito prezračevanje prostorov v šolah s aparati TPA by Airdog